miercuri, 19 ianuarie 2011

DELICIU DE PIERSICI




Ingrediente :
- pentru blat:
400 g biscuiti simpli
1/2 cana nuci pisate
1 esenta de rom
1 esenta de portocale
1 pachet de unt
3 linguri de zahar
200 ml lapte

-pemtru crema:
750 ml iaurt ( eu am folosit Muller simplu pentru ca este dulce )
6 linguri de zahar
2 pliculete gelatina
250 ml frisca
1 esenta de vanilie
1 compot mare de piersici

-pentru decor:
frisca
1 mandarina
1 kiwi

Se dau biscuitii, impreuna cu nuca, prin masina de tocat. Laptele se pune pe foc cu zaharul, esentele si untul, se fierb cateva minute pana se omogenizeaza, apoi amestecul se toarna peste biscuiti si se amesteca bine.
Se pune amestecul de biscuiti intr-o forma de tort cu inel si se preseaza bine.
Se pune gelatina la inmuiat , pentru 10-15 minute, apoi se amesteca cu 100 de ml compot de piersici si se incalzeste ( cu atentie fara a o fierbe ) pana se dizolva complet. Se lasa la racit.
Se bate frisca bine, apoi se amesteca cu iaurtul, zaharul, esentele si gelatina ( atentie sa nu fie calda ) , se omogenizeaza bine.
Peste blatul de biscuiti ( care s-a racit intre timp ) se pune jumatate din crema, apoi se aseaza bucatele de piersici si din nou crema.
Se tine la frigider minim doua ore. Dupa ce crema s-a intarit , se desface inelul, se indeparteaza si se orneaza tortul cu frisca, mandarine si felii de kiwi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu