miercuri, 19 ianuarie 2011

TARTE UMPLUTE CU CIOCOLATA






BRIOSE :
- 200 gr ciocolata amaruie
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 100 gr smantana
- 50 gr zahar
- 250 gr faina
- 2 lingurite amidon
- sare
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao

CREMA :
- 1 baton de vanilie
- 200 ml frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 80 gr zahar
- 125 gr. ciocolata amaruie
- 200 gr unt moale

DECOR :
- Glazura neagra dr. Oetker
- Ornamente colorate dr. Oetker



Se incinge cuptorul la 180 C.
Se topeste untul si se adauga 50 gr de ciocolata, se amesteca pana se topeste si aceasta.
Intr-un alt vas se amesteca laptele, oul, smantana si zaharul. Separat, intr-un castron, se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, sare si cacao.
In amestecul de faina se inglobeaza amestecul de lapte, ciocolata si restul de ciocolata rasa pe razatoarea mare.
Aluatul se toarna in forme de briose si se coace la cuptor aproximativ 25 de minute.
Se scot briosele si se lasa sa se raceasca.
Se cresteaza batonul de vanilie si se da in fiert in frisca. Galbenusurile se bat cu zaharul , se inglobeaza frisca fierbinte, apoi se incalzeste la foc moale , amestecand , pana se ingrosa compozitia ( atentie sa nu fiarba ). Se strecoara si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se bate untul spuma 10 minute, apoi se inglobeaza in el intai crema de vanilie, apoi ciocolata topita si racita ( calduta ).
Se lasa sa se raceasca amestecul. Se taie cate un capacel de la fiecare briosa si se face cate o adancitura care se umple cu crema.
Se decoreaza cu Glazura si Ornamente colorate de la dr. Oetker

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu