miercuri, 19 ianuarie 2011

TARTA DE ARDEI SI CARNE TOCATA

150 gr cartofi
150 gr faina
80 gr unt moale
2 cepe
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
ulei de masline
500 gr carne tocata
sare
piper
boia de ardei dulce
cilli
cimbru
3 oua
150 gr smantana
150 gr lapte
bulion sau ketchup

Se decojesc cartofii, se spla si se taie cuburi; se fierb in apa cu sare 25 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit cartofii, se zdrobesc si se face un aluat din ei impreuna cu faina, untul si sarea.
se imbraca cu acest aluat o forma unsa ( i se ridica si margine ) si se baga in frigider pentru 30 de minute.
Se toaca ceapa. Ardeii se curata si se taie bucati. se parjesc ardeii si ceapa in ulei circa 4 minute. Se scot . Apoi se prajeste carnea tocata ( inainte eu am condimentat-o cu sare , piper, boia de ardei dulce, usturoi granulat, cili si mult cimbru ) pana devine sfaramicioasa.
Carnea se amesteca cu bucatelele de ardei si ceapa si se aseaza compozitia in forma.
se amesteca ouale, smantana, paltele si bulionul; se adauga sare si piper si se toarna peste carnea tocata
Se coace la 200 C timp de 45 de minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu