miercuri, 19 ianuarie 2011

PRAJITURA CU VISINE SI CREMA DE BRANZA








BLATUL
12 linguri cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei (floarea soarelui)
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
aprox 700-800 gr visine fara samburi

CREMA
400 ml lapte
2 crema de tort ( de vanilie ) Dr. Otker
500 de grame mascalpone
250 ml frisca lichida indulcita
1 plic de intaritor de frisca

JELEUL
un compot mare de visine sau 400 grame de visine proaspete
suc din compot
1 plic de jeleu pentru tort




Se freaca galbenusurile cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte
Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu faina si praful de copt . Amestecul rezultat se adauga celui de sus ( galbenusurile frecate cu zaharul , uleiul si laptele ) si se omogenizeaza .
Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina, apoi se aseaza 1/2 din visine .
Se baga la cuptor la 175 de grade, aproximativ 35-40 de min . Se scoate si se lasa la racit
Pentru crema - se prepara crema de vanilie impreuna cu laptele ( conform instructiunilor de pe ambalaj ) iar cand este gata se mixeaza toata cantitatea de branza, pana se obtine o masa cremoasa.
Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se mai bate pana e tare de tot.
In masa crema de vanilie si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.

Pe blat se adauga toate visinele ramase. Deasupra lor se adauga crema, uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit.
Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot amestecat . Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore, apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu