miercuri, 19 ianuarie 2011

TARTA RATTATOUILLE

Pentru amatorii de branzeturi ( cum suntem noi ) este ideala.

BLAT
200 gr faina
100 gr unt rece
1 ou

UMPLUTURA
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 vanata
1 dovlecel
ulei de masline
sare, piper, usturoi granulat
200 gr ricotta ( sau urda )
200 gr smantana
3 oua
200 gr Mozzarella
150 gr branza cu mucegai albastru

Se framanta rapid un aluat din faina , unt si ou. Se face o bila de aluat , se infasoara in folie si se baga la frigider 30 de minute.


Se spala legumele si se curata. Ardeii grasi se taie fasii, dovlecelul si vanata se taie cuburi mari. Legumele se calesc separat in cateva linguri de ulei de masline, apoi se sareaza si se pipereaza.




Glazura de prepara din ricotta amestecata cu smantana si cu oua, se sareaza si se pipereaza.
Se intinde o foaie de aluat si se tapeteaza cu ea o tava unsa. Atentie se ridica o margine inalta . Se coace 15 minute la 175 C.
Se scoate blatul din cuptor si se repartizeaza legumele deaspura. Se acopera cu glazura de ricotta si la final se presara felii de branza albastra si de Mozzarella.


Se coace 30-45 de minute .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu