joi, 6 ianuarie 2011

SUPA CREMA DE CIUPERCI




100 gr unt
3 linguri de faina
1 l lapte
3 l supa de legume
600 gr ciuperci Champignon
1 cutie ciuperci
400 gr Ghebe
2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac




Se topeste untul intr-o cratita , se taie ceapa marunt si se pune la calit. Cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga ciupercile ( se mai opresc cateva ciuperci , eu am oprit 7 ) si se calesc impreuna vreo 15-20 de minute.




Se adauga si pastarnacul si morcovii taiati cubulete si se mai calesc inca 15 minute.




Sa pun apoi cele 3 linguri de faina si se stinge cu laptele. Se pune si supa ( poate fi apa in care s-au fiert legume sau apa cu vegeta ) si se fierb impreuna aproximativ 30 de minute.




Se lasa supa sa se raceasca putin si se paseaza in blender. Se sareaza , se pipereaza si se pune din nou pe foc.
Ciupercile ramase se taie felii subtiri si se calesc in putin ulei de masline.




Cand supa da in clocot se opreste aragazul si se orneaza cu ciupercile calite si cu patrunjel ( eu n-am avut ).



_________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu