miercuri, 19 ianuarie 2011

TORT DE CIOCOLATA IN TREI CULORI







Blatul:
- 60 g de migdale pudra
- 100 g zahar pudra (60+40)
- 20 g cacao
- 4 albusuri
- un varf de sare

Crema:

Mousse de ciocolata alba:
- 200 ml frisca lichida
- 200g ciocolata alba
- 2g gelatina -1 foaie
- 100 ml frisca batuta

Mousse de ciocolata cu lapte:
- 200 ml frisca lichida
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 1 foaie gelatina
- 100 ml frisca batuta
Se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba

Mousse de ciocolata amaruie:
- 200 ml de frisca lichida
- 200 g ciocolata amaruie
- 1 foaie de gelatina
- 100 ml frisca batuta
Se prepara la fel ca mai sus

Preincalziti cuptorul la 200 de grade C
Amestecati bine pudra de migdale cu 6o g. zahar pudra si cacao.
Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin (cele 40 g.)
Turnati compozitia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasati-o la cuptor 15 minute. Imediat ce ati scos blatul din cuptor, rasturnati si scoateti hartia.
Lasati-l la racit.

Mousse de ciocolata alba:
Se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat.
Smantana se incalzeste, se adauga si ciocolata si se amesteca pana se topeste. Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca batuta.
La fel se procedeaza si la urmatoarele.

Mai intai se toarna mousse-ul alb, asteptam sa se intareasca, pe urma cel cu ciocolata cu lapte si ultimul cu ciocolata amaruie.

Decorul l-am realizat din iocolata Milka topita. Am desenat pe hartie de copt aripile de fluture si celelalte elemente. Cu ajutorul spritului am conturat cu ciocolata topita formele, apoi le-am introdus la congelator pentru 5-10 minute. Odata scoade de la congelator se desprind cu grija de pe hartia de copt si se decoreaza tortul cu ele.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu