joi, 6 ianuarie 2011

SUPA CREMA DE ROSII




Aveti nevoie de :
50 g unt
300 g ceapa ( 3 cepe medii )
5 catei de usturoi
100 g de telina
100 g morcovi ( 1 morcov )
50 g pastarnac
1,5 kg rosii ( decojite ) sau 4 cutii de 400 g de pulpa de rosii
3 linguri de pasta de rosii
1/2 lingura de Secretul gustului
2 linguri de zahar
1 varf cutit de cilli
1/2 lingurita curry
1/2 lingurita paprika
dupa gust piper alb, rozmarin, oregon, busuioc si sare
3 litri de apa

Se curata legumele si se spala, apoi se taie felii.
Aici sunt legumele spalate si gata sa fie feliate


Legumele feliate ( ceapa, usturoiul, pastarnacul, telina, morcovul ) se pune la calit cu cele 50 g unt.


Cand legumele incep sa se inmoaie se adauga cei 3 litrii de apa si se lasa sa fiarba 20 de minute.


Se adauga apoi rosiile. Daca folositi rosii trebuie sa le scoateti cotorul si sa le decojiti. Daca folositi pulpa de rosii din cutie atunci puteri reduce volumul de apa adaugat cu aproximativ 500 g. Eu am folosit si rosii si pulpa din conserva.


Se adauga mirodeniile si condimentele .



Si se lasa la foc mic pana cand toate legumele sunt fierte. Se paseaza cu blenderul. I se pot adauga paste sau orez sau poate fi mancata simpla cu crutoane.
Inainte de servire i se adauga patrunjel si busuioc taiate marunt si smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu