marți, 4 ianuarie 2011

TORT KINDER PINGUIN









Fiind innebunita ( atat eu cat si fetele )dupa prajiturica din comert Kinder pinguin m-am indragostit de aceasta reteta.
Asa ca am facut-o si sub forma de tort si sub forma de prajitura

Pentru blat :
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de Milka
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata Milka
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf

Crema :
700 mililitri de frisca lichida
2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte
2 lingura de miere
2 plicuri zahar vanilat burbon
cateva picaturi de esenta de rom


Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa.
in aceasta crema se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul . Se mixeaza usor, apoi se adauga treptat adaugati laptele si uleiul, iar la final mierea. ( atentie dureaza ceva pana se incorporeaza uleiul )
Amestecati usor creama rezultata cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare.
V-a rezulta o compozitie destul de lichida.
Se coc doua foi, una obligatoriu pe hartie de copt ( pentru a o putea manevra fara a o rupe ) la 175 grade, aproximativ 20-25 de minute. Foile le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.
Se da de o parte sa se racoreasca.

pentru crema se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga cele 2 pachetele de intaritor de frisca. Apoi laptele , mierea, esenta de vanilie si zaharul vanilat si mixam iara bine. Rezulta o crema tare.

Intre timp foile s-au racit si putem trece la asamblarea prajiturii: pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga. Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se pune prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.

Se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.

Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia de copt in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.

Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu