miercuri, 19 ianuarie 2011
TURTA DULCE
INGREDIENTE
- trei linguri de miere de albine
- 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
- 500 gr faina
- 3 oua
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita anason macinat
- 5 cuisoare
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita cacao
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat omogen, care se infasoara intr-o folie si se lasa in frigider, la rece, o ora.
Se intinde aluatul in foaie subtire , se taie cu ajutorul formelor . Pe o tava tapetata cu hartie de copt se coc in cuptorul preincalzit pana capata culoarea aurie.
Pentru glazurare :
-3 albusuri
-500 g zahar pudra
-zeama de la jumatate de lamaie
-colorant alimentar
Se amesteca albusurile cu zaharul pudra si zeama de lamaie si se mixeaza timp de 10 minute, pana se obtine royal icing de consistenta destul de tare.
Din acelasi aluat ( de turta dulce ) am facut si casuta. Pentru lipit si decorat am folosit glazura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu